top of page

Publications

Aquesta guia està dissenyada per ajudar al professorat a millorar els seus coneixements sobre el fenomen de la ciberviolència sexual i les violències basades en gènere, les seves formes, causes i conseqüències, centrant-se especialment en la violència en les relacions de parella en l’adolescència.

 

Ofereix als i a les professionals informació sobre què fer quan l’alumnat està exposat a la violència, concretament a la violència (cibernètica) sexual i de gènere (en una relació de parella)i com prevenir i protegir l’alumnat de la ciberviolència sexual i de la violència de gènere, especialment en l’escola, així com sobre els procediments institucionals que garanteixen una resposta eficient i eficaç, sensible a les necessitats particulars de la joventut.

portadaprofesorado_cat.PNG

GUIA PEL PROFESSORAT

 

Sobre la prevenció i resposta a les ciberviolències sexuals i de gènere.
 

Captura de pantalla 2020-11-27 a las 14.

Aquesta primera edició de la revista True2You se centra en la ciberviolència sexual i ofereix un espai per reconèixer allò que constitueix violència al món físic i al món virtual, alhora que dóna suport al jovent mostrant habilitats útils per a una comunicació respectuosa i animant a defensar-se de la pressió del grup i de la normalització de  conductes abusives.

True2You ofereix a les noies i nois joves una altra opció per NO ser dominats pels ideals imposats i per les creences que controlen les nostres decisions quotidianes i que hem normalitzat i sovint donem per fet, donat que no sabem fer-ho d’una altra manera.

Captura de pantalla 2020-11-27 a las 14.
Captura de pantalla 2020-11-27 a las 14.

Esta actividad genera un espacio para la reflexión, el diálogo y la construcción de ambientes donde los cuidados y las personas que los realizan no sean invisibles.

Por medio del uso didáctico del cuento “Poció per a dones invisibles” (disponible en catalán y castellano) se reflexiona sobre el rol que se le ha impuesto a las mujeres como cuidadoras, la responsabilidad que la sociedad tiene con respecto a los cuidados de todos y todas, las relaciones entre el norte y sur y lo que éstas han implicado en la vida de algunas mujeres.

Captura de pantalla 2021-01-22 a las 9.4

TRUE2YOU REVISTA

 

Aquesta revista ofereix a les noies i nois l’oportunitat d’aprendre sobre els seus propis límits i de dir NO a l’abús i la violència.

TALLER

 

Poció per dones invisibles. Un conte per superar maleficis.

L'objectiu general d'aquest manual és donar a conèixer una experiència positiva global en el marc de la formació política amb perspectiva de gènere per a dones joves amb la finalitat de millorar i ampliar les seves capacitats i coneixements i dotar-los d'eines que afavoreixin el seu apoderament personal, col·lectiu i institucional, per a la seva incorporació en els processos de presa de decisions en l'àmbit polític local i per a viure una ciutadania més activa.

Captura de pantalla 2021-01-22 a las 9.2

En el marc del projecte URGENT, la Fundació INDERA va organitzar el Semi-
nari “Dones Migrades, Constructores de Cohesió Social”, el qual va estar centrat en la cohesió, la integració social i la diversitat des del punt de vista de les dones migrades. 

En el Seminari van participar diferents organitzacions, col·lectius i sindicats que atenen les necessitats i interessos de les dones migrades i treballen projectes directament amb elles. En aquesta oportunitat s'han prioritzat com a eixos articuladors claus en la construcció de ciutadania: els cossos, les relacions interpersonals i els treballs.

Captura de pantalla 2021-01-22 a las 9.2

El llibre recull les diverses ponències que es van presentar en el Seminari Internacional «Ciutadanes Globals Transformant Fronteres: processos migratoris, drets reivindicacions i perspectives» que es va realitzar al maig del 2011, com a marc fonamental per a l'elaboració de les propostes i prioritats de l'agenda política que, des d'un treball col·lectiu entre dones migrades, a través de la Taula de Treball sobre Migració, Gènere i Desenvolupament pretén visibilitzar la seva posició enfront de la realitat migratòria.

Captura de pantalla 2021-01-22 a las 9.5

MANUAL

 

Cap a una ciutadania activa.

Capacitació del consell local de Dones.

SEMINARI

 

Dones migrades constructores de cohesió social: cossos, relacions i treball.

CIUTADANES GLOBALS 

 

Processos migratoris, drets, reivindicacions i perspectives.

bottom of page